Esther Lamsma

Tijdens een nogal rumoerige tijd in mijn jonge leven ging ik op zoek naar rust in mijn gedachten. Via een mededelingenbord op school kwam ik een briefje tegen met daarop een meditatiecursus.

 

Wat was ik blij toen ik las wat meditatie met je kan doen! Toen ik begon met yoga en meditatie was het wat onwennig, maar ook gelijk vertrouwd. Het gaf me meer rust en focus. Het werd al gauw helderder in mijn denken. Ook ging ik aan de slag met yogahoudingen (asana's) die ik online tegenkwam. Het boeide me ontzettend wat de houdingen zoal kunnen doen voor het fysieke en mentale lichaam. Er ging een wereld voor mij open en mijn interesse was gewekt. Er waren periodes van geen of minder beoefening, maar de interesse bleef.

 

Op een gegeven moment ben ik lessen gaan volgen en heb ik een kinderyogaopleiding gedaan. De roep naar verdieping bleef en zo kwam ik in 2015 uit bij de driejarige opleiding van Ron van der Post. Wat was ik blij dat ik had gevonden wat ik zocht! We gingen meer de diepte in, Ron was een bron van kennis en ik ontdekte dat er nog oneindig veel valt te ervaren en te leren. Yoga biedt zo veel.

 

Sinds 2018 geef ik les aan volwassenen. De lessen die ik geef zijn zowel dynamisch als langzaam. Of je nu komt voor ontspanning, jezelf beter leren kennen, beter kunnen slapen, je soepeler voelen in je lichaam, helderder kunnen denken en meer focus of gewoon een moment voor jezelf, je bent welkom! Er is ruimte voor je eigen proces met respect voor jezelf. Je zult zowel je mentale als fysieke wereld beter leren kennen en een groeiend zelfbewustzijn ervaren. Je grenzen leren kennen vanuit innerlijk zachtheid: soms intensief, soms milder.

 

Het is kortom een immer boeiend en veelomvattend proces, waarmee je jezelf en ook de wereld om je heen beter gewaar wordt. Een levenswijze die ik graag met je deel.