Liny Hadders

In de jaren 90 ging ik voor het eerst naar yoga. Om de één of andere reden ben ik toen weer gestopt met de lessen. Mijn belangstelling voor spiritualiteit bleef echter.

 

In 2011-2012 kwam yoga weer op mijn pad en daarna liet het me niet meer los, sterker nog: de intensiviteit nam alleen maar toe. Ik ging wekelijks lessen volgen en ook thuis deed ik steeds meer yoga-oefeningen.

 

In 2017 leerde ik Ron van der Post kennen tijdens een retraite. Onder begeleiding van hem deed ik mijn eerste handstand. Het voelde geweldig! Vlak daarna startte ik de driejarige opleiding tot yogadocent. Met mijn 57 jaar was ik destijds de oudste van onze groep. Wat heb ik tijdens deze opleiding veel geleerd en op fysiek gebied veel vooruitgang geboekt! Van bepaalde asana's (houdingen), zoals een duif of een hoofdstand, had ik nooit gedacht dat ik die nog zou kunnen leren. Ik merk nog steeds vooruitgang in mijn kracht en flexibiliteit ondanks mijn leeftijd. Maar vooral op geestelijk gebied heeft yoga me veel gebracht. Ik ben veel meer in balans, voel me sterk in mijn schoenen staan en heb meer zelfvertrouwen. Ik voel me rustiger, relativeer meer en maak me minder druk om van alles en nog wat.

 

Na de opleiding volgden er verschillende retraites en andere opleidingen om mijn kennis uit te breiden. En nog steeds ben ik niet uitgeleerd. Momenteel volg ik bij Ron van der Post de online training over de Yoga-sutra's van Patanjali. Vorig jaar heb ik yin yoga opleidingen gevolgd bij Pure Energie Yoga (Esther Scheen). Daarnaast heb ik de yinopleiding en de meditatieopleiding bij Arhanta Ashram gedaan,

 

Gemiddeld geef ik twee tot vier lessen per week, zowel dynamische hatha yoga, hatha slow als yin yoga. Ook geef ik een aantal keer per jaar een zesweekse meditatietraining. Ik vind het heerlijk om mijn liefde en kennis over yoga en meditatie te delen. 

 

Hopelijk zien we elkaar snel op de mat in de mooie studio in Winschoten. En denk niet dat je jong en lenig moet zijn om yoga te doen, yoga houdt je wel jong en lenig!