yogastijlen

Wij bieden verschillende yogastijlen aan: van langzaam en ontspannen tot lekker uitdagend. Je kunt overal instromen. De lessen zijn flexibel in te plannen met een maandabonnement of een strippenkaart. Je zit dus niet vast aan een bepaalde dag of tijd, al zien we vaak dat er toch vaste groepen ontstaan. Voor de yin touch en de yin reset heb je een aparte strippenkaart nodig. Alle lessen duren een uur en een kwartier m.u.v. de yin reset. We sluiten altijd af met een meditatie en/of eindontspanning.

YIN

Yin yoga bestaat vooral uit zittende en liggende houdingen, waarbij de houdingen langer worden vastgehouden. Hierdoor is het gunstig voor ons bindweefsel (fascia), wat iets meer tijd nodig heeft om soepel te worden. Daarnaast is de yin meer gericht op verstillen, naar binnen keren en ontspannen.

YIN TOUCH

Yin touch is gericht op het kalmeren van je zenuwstelsel. Tijdens deze les krijg je in de houdingen veel zachte adjustments en massages door Lisa (fysiotherapeut) of Monique (massagetherapeut). Dit zorgt voor nog meer ontspanning. De les wordt gegeven in kleine groepen van maximaal zes personen en wordt afgesloten met een begeleide eindontspanning (yoga nidra). 

HATHA SLOW

Dit is een mildere vorm van hatha yoga, met meer nadruk op flexibiliteit en ontspanning en minder op krachtsoefeningen. De les is in een lager tempo en minder zwaar dan dynamische hatha. 


DYNAMISCHE HATHA

Tijdens de dynamische hatha yoga wordt je echt in beweging gezet. Het is uitdagend en juist daardoor ook ontspannend voor de geest! Je krijgt namelijk geen kans om te gaan piekeren. Tijdens de yogales is er een balans tussen inspannen en ontspannen, kracht en flexibiliteit. Na alle dynamiek wordt de les altijd afgesloten met een eindontspanning en/of meditatie. 

Alignment

Deze les is geschikt voor leerlingen die nieuw zijn in yoga, maar ook voor de doorgewinterde beoefenaar die de technische principes wil doornemen. Tijdens deze les zullen er meer cues (verbale aanwijzingen) en adjustments (manuele begeleiding) zijn. Om iedereen voldoende te kunnen begeleiden werken we met een maximum van acht leerlingen.

YIN RESET + NIDRA XXL

Deze les wordt een aantal keer per jaar gegeven en is altijd snel uitverkocht! Het is ook echt een cadeautje voor jezelf. Tijdens deze heerlijke lange les van tweeënhalf uur word je volledig in de watten gelegd. In bijna alle houdingen krijg je fijne massages. We sluiten af met een yoga nidra.