iñez bolle

Toen ik stopte met werken als jurist kreeg ik de tijd en de rust om te ontdekken wat ik echt leuk vind. Er kwamen verschillende dingen op mij pad, waaronder yoga.

 

Al eerder had ik yoga gedaan, maar dat zag ik voornamelijk als een niet inspannende manier van bewegen. Totdat de dynamische hatha yoga op mijn pad kwam! Dit maakte mij enthousiast en ik besloot, toen ik ophield met werken, te starten met de driejarige yogaopleiding bij Ron van der Post, die ik inmiddels heb afgerond in 2021.

 

Gaandeweg ontdekte ik hoeveel meer yoga kan zijn. Het houdt niet alleen mijn lichaam maar ook mijn geest vitaal en flexibel. Het heeft invloed op alle onderdelen van mijn zijn. Natuurlijk merk ik dat ik mijn lichaam behoorlijk heb verwaarloosd gedurende mijn leven. Maar ik word erg blij van wat ik toch kan bereiken! Zelfs met mijn toch al wat oudere lichaam merk ik dat ik ontzettend veel vooruitgang boek! 

 

Vooral de kracht- en balansoefeningen zijn een behoorlijke uitdaging voor me, maar ik denk altijd: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!' En dat is wat ik mijn leerlingen ook graag zou willen meegeven: probeer het, je kunt meer dan je denkt! Zelfs wanneer je op latere leeftijd begint met yoga. Maar blijf wel lief voor jezelf!