johan de jonge

In 2012 maakte ik voor het eerst kennis met de yogamat. Ik was zo stijf als een plank en kwam een behoorlijke uitdaging tegen. Voordat ik yoga deed zat ik als natuurkundige meer in mijn hoofd dan in mijn lichaam.

 

Ondanks de lichamelijke uitdagingen was ik juist gemotiveerd om wekelijks te gaan. Ik ben in mijn lichaam en geest gaandeweg steeds flexibeler geworden. Ook ontdekte ik dat yoga meer is dan alleen maar het lichamelijke stuk. Het heeft me meer rust en stabiliteit gebracht.

 

Na een aantal jaren begon ik met de driejarige yogaopleiding bij yogaschool Ron van der Post. Hier heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen en heel veel mooie kennis mogen vergaren. Yoga heeft mij fysiek en mentaal ontzettend veel gebracht en ik wil dat graag delen.

 

De lessen die ik geef zijn dynamisch en zeker ook uitdagend. De wisselwerking tussen kracht, balans en flexibiliteit komt aan bod. Ook het verband tussen het mentale en het lichamelijke gaan we ontdekken. Met speelsheid en in een gemoedelijke sfeer zal ik uitdagen om meer ruimte te maken op beide vlakken.